Hoppa till huvudinnehåll

BRIS - för barn och unga

För dig upp till 18 år. Ring, mejla eller chatta med Bris. Du kan få prata med en kurator, eller prata med andra unga i Forum. Du kan också läsa, kolla in filmer och lyssna på poddar om viktiga ämnen.

Telefon: 116 111
Öppet alla dagar, dygnet runt.
Webb: Bris - för barn och unga
Forum: Bris forum


BUP - barn och ungdomspsykiatrin

Ställ frågor till BUP och sök efter din närmaste BUP-mottagning.

Webb: bup.se


UMO

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På kan du få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat. Om du är 13-25 år är du välkommen att höra av dig till din närmaste ungdomsmottagning för att få råd och stöd även vid psykisk ohälsa.

Här kan du söka efter din närmsta mottagning.
Webb: Umo.se
Delar av Umo.se finns på andra språk Youmo


BUP - barn och ungdomspsykiatrin

Ställ frågor till BUP och sök efter din närmaste BUP-mottagning.

Webb: bup.se


Mind Livslinjen

Livslinjen är till för dig som är ung och vill chatta med en vuxen. Chatta anonymt om saker i livet som känns jobbiga, stora som små.

Chatten är öppen söndag–torsdag klockan 19:00–22:00.

Webb: mind.se/livslinjen


Jourhavande kompis

Tar emot samtal från barn och unga upp till 25 år.

Chattjour vardagar kl. 18-21, helger kl. 14-18
Webb: Jourhavande kompis - Röda Korset ungdomsförbundet


Stiftelsen Friends

Har du frågor som rör trygghet, frågor eller erfarenheter av utsatthet och mobbning i skolan och på nätet. Då kan du antingen ringa vår rådgivning, mejla eller chatta. Stöd och råd ges även till vårdnadshavare eller till de som jobbar med barn.

Ålder: Alla under 20 år
Rådgivningstelefon: 08-545 519 90 (öppet må-fre kl 9-12)
Rådgivningsmejl: radgivning@friends.se
Skicka DM på Instagram
Webb: Friends


Jourhavande adoptionskompis

För dig som är adopterad och vill prata med någon annan adopterad.

Telefon: 020-64 54 30
Tisdagar kl. 18-21


Snorkel

Snorkel erbjuder två appar med verktyg, övningar och filmer med tips och stöd för att hantera känslor, nedstämdhet, oro/ångest, stress och självdestruktivt beteende.

OBS. Koden X330 behövs sedan i appen.
Ladda ned appen Snorkelövning för iPhone
Ladda ned appen Snorkelövning för Android
Webb: Snorkel.se


Maskrosbarn

Maskrosbarn erbjuder stöd via chatt om du har en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller utsätter dig för våld. De som sitter i chatten har egna erfarenheter av att växa upp med förälder med missbruk, psykisk ohälsa eller som utsatt dem för våld. Du kan vara anonym.

Ålder: 13-19 år
Chatt: (öppet sön-tors kl 20-22)
Digital kurator


Trygga Barnen

Trygga Barnen har en telefonlinje och Snapchat där du kan du få stöd om någon i din familj eller närhet har problem med alkohol, droger eller mår psykiskt dåligt.

Ålder: Alla upp till 25 år
Telefon: 070-47 77 910 (öppet dagtid alla dagar)
Snapchat användarnamn: tryggabarnen (öppet mån-fre kl 9-17 och 19-23, lö-sö kl 11-23)
Webb: Trygga Barnen


Kuling.nu

Kuling.nu har både forum och chatt för barn/ungdomar som har en förälder med psykisk sjukdom. Det finns lättlästa texter om psykiska sjukdomar och var man kan vända sig för stöd.

Ålder: Alla under 20 år
Webb: Kuling.nu


Unga Lukas, S:t Lukas

Mötesplats på nätet för samtal om livsfrågor och psykisk hälsa. Du är varmt välkommen med det du har inom dig – alla tankar och känslor. Vi är trygga vuxna med kunskap och erfarenhet som lyssnar. Vi har tystnadsplikt och du kan vara anonym så länge du väljer att inte berätta vem du är.

Ålder: 16-25 år
Språk: Svenska, farsi, arabiska och dari
Webb: Unga Lukas Chatt (öppet mån – to kl 19-22)


Tilia

Tilia är en ideell organisation som arbetar för ungas psykiska hälsa. De lyssnar på unga och finns stödjande på det sätt de unga själva önskar. Tilia är ingen behandlande verksamhet, men fungerar som trygghet, stöd och/eller är ett komplement till vård. Tilia riktar sig till alla unga, oavsett könsidentitet och oavsett var i Sverige en bor.

Webb: teamtilia.se


Kärleken är fri

För barn och unga som behöver stöd eller hjälp och har frågor om allt kring rättigheter, våld, hedersförtryck, begränsningar och tvångsäktenskap.

Chatt: Chatten Kärleken är fri - Fråga om hedersrelaterat förtryck
Webb: Rädda barnen/Kärleken är fi

Dagtid: tisdag-torsdag kl. 13.00-15.00
Kvällstid: söndag-torsdag kl. 19.00-21.00
Mail För dig som söker stöd eller vill prata med oss:Maila oss
För yrkesverksamma eller har frågor om verksamheten: Maila oss


Ditt ECPAT

Här kan du som är under 18 få hjälp, stöd och kunskap om bilder, sexuella kränkningar, hot och övergrepp på nätet eller IRL. Vi kan också hjälpa dig ta ner nakenbilder som har spridits på nätet.

Webb: Dittecpat.se


Tjejzonen

På Tjejzonen kan du prata med en Storasyster som lyssnar på dig när du känner att du behöver det. Du bestämmer alltid själv vad ni ska prata om – inget är för stort eller smått.

Ålder: 10-25 år
Språk: Svenska, engelska, tigrinja, arabiska, somaliska och dari.
Chatt (öppettider: måndag, tisdag, onsdag, torsdag och söndag 20:00-22:00)
Webb: Tjejzonen


Killar som vill prata med någon/ha stöttning

Killar.se är en stödsida som drivs av organisationen MÄN och riktar sig till alla som definierar sig som ung kille mellan 10-20 år. Här kan du chatta helt anonymt med någon som lyssnar, stöttar och peppar.

Ålder: 10-20 år
Chatt (sö – to kl 19-21)
Samtalsmottagning för dig som är 15-25 år
Webb: Killfrågor.se


Ungas jourer, Förenade tjej-, trans- och ungdomsjourer

Samlingsplats för en mängd olika jourer för unga. Här får du hjälp att hitta en jour, kan läsa om vanliga frågor med mera. Kostnadsfritt och anonymt.

Webb: Ungas jourer


Shedo

SHEDO är en ideell förening vars syfte är att sprida kunskap om ätstörningar och självskadebeteende, stödja drabbade och anhöriga samt arbeta intressepolitiskt och opinionsbildande för en bättre vård för dessa patientgrupper.

Deras stödverksamhet vänder sig till dig som är drabbad eller anhörig och behöver stöd, vill ha råd eller bara vill ha någon som lyssnar. Du kan vända dig till dem via chatt, mail eller prata med andra som befinner sig i liknande situationer i deras forum.

Webb: Shedo.se


Storasyster

Storasyster erbjuder stöd till de som blivit utsatta för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp. De arbetar stödjande och kunskapshöjande för ett jämställt samhälle fritt från sexuellt våld.

Hos Storasyster kan du få stöd och hjälp när du utsatts för sexuella övergrepp. Du kan vara helt anonym och de har flera stödfunktioner; chatt, samtalsstöd, samtalsgrupper, juridiskt stöd och medföljning.

Webb: Storasyster.org


Nätvandrarchatten

Chatt för dig mellan 12 och 25 år som vill prata med någon. Drivs av Kyrkans SOS. Måndag, onsdag, söndag kl. 19-22 året om.

Webb: Nätvandrarchatten