Sjukvårdsrådgivning samt uppgifter om närmsta psykiatriska akutmottagning. På telefonnummer 1177 får du ett snabbt svar om vart du ska vända dig inom vården.
Telefon: 1177 Webb: 1177.se
Här kan du läsa om hur du kan söka psykiatrisk vård.
Här finns också tips om chattar och jourtelefoner för dig som mår psykiskt dåligt. Där finns också information om hur du hittar vård i ditt landsting.
Om du har akuta självmordstankar eller på annat sätt känner hopplöshet och du inte känner att du får hjälp någon annanstans ska du inte dra dig för att åka till psykakuten. Där kan de hjälpa dig med det akuta och sätta bollen i rullning för kommande hjälp. Var alltid helt ärlig med hur du mår!
Kopplas via telefonnummer 112.
Alla dagar kl. 21-06 Chatt alla dagar kl. 20-24 Du kan skicka ett digitalt brev när du vill. Du får svar inom 24 timmar. Läs mer och gör det här. Webb: Jourhavande präst
Kyrkans SOS är en kris- och samtalsjour. Hit är du välkommen att vända dig för att prata om det som känns svårt, som tynger dig eller som du av annan anledning har behov av att dela med någon.
Telefon: 0771-800 650. Vardagar kl. 13-21 Lör-sön samt helgdag 16-21 varje dag, året om.
Vill du hellre skriva, väljer du webbtjänsten SOS-brevlådan. Webb: Svenska kyrkan SOS
Behöver du någon att tala med? Är det kväll eller mitt i natten kan du ringa till Jourhavande Medmänniska.
Telefon: 08-702 16 80 Alla dagar kl. 21-06 Webb: Jourhavande medmänniska
Mind forum är en trygg plats på nätet där du anonymt kan prata om livet när det känns tufft. Du kan dela med dig, ge och få stöd, läsa fakta om psykisk ohälsa samt läsa andras berättelser.
Webb: Mind forum
Lifeline är en ideell kristen jourlinje där du kan prata om dina tankar, känslor och funderingar om livet och dess mening med en medmänniska som lyssnar. De som svarar har fått utbildning i samtalsstöd. Du kan ringa eller mejla helt anonymt.
Telefon: 010-498 10 10 (öppet fre-sön kl 21-06) Mejl: kontakt@ringlifeline.nu Webb: ringlifeline.nu
Här kan du få själavård och komma i kontakt med någon som vill lyssna och samtala runt det som finns på insidan. Tillsammans finna lösningar på det som känns svårt i livet. Vi har tystnadsplikt och du väljer vad du vill prata om. Du behöver inte vara troende.
Webb: Själavård, Frälsningsarmén
Professionell hjälp online för psykisk ohälsa .
Hos Pratamera kan du snabbt få hjälp med ditt mående vid chatt, video och terapiprogram (KBT) av legitimerade psykologer och psykoterapeuter. Som en del av den offentliga hälso- och sjukvården är hjälpen oftast helt kostnadsfri: Chatt- och röstsamtal 0 kr. Videosamtal 100 kr. Gratis under 20 år och med frikort.
Läs mer och boka tid: Så fungerar det Webb: Pratamera.nu
BlueCall ger samtalsstöd via sin app.
Ladda ner appen för Iphone. Ladda ner appen för Android.
Psykologer på KRY
Om du mår dåligt och är i behov av hjälp kan du ta kontakt med psykologer via videosamtal för bedömning och KBT-behandling. Kostnadsfritt för alla under 20 år, och 250 kr för övriga (frikort gäller). Tider finns redan samma dag.
Såhär gör du: Ladda ned KRY, och välj sedan psykolog
Öppet dygnet runt årets alla dagar Webb: Kry.se
Mindler har över 200 psykologer anslutna och garanterar att man får en tid inom 24 timmar. Tjänsten är ansluten till landstingen och ett samtal kostar 100 kronor för 25 minuter. Frikort gäller.
Webb: Mindler.se
29k kan beskrivas som en självhjälpsapp, som är gratis, där användaren får olika övningar för att minska på stress, hitta en större mening med livet och förbättra sina relationer.
Ålder: Från 18 år och upp Språk i appen: Svenska, engelska och portugisiska Ladda ned appen för iPhone Ladda ned appen för Android Webb: 29k.org
Hos Din Psykolog kan du skriva till en legitimerad psykolog utan att behöva åka till en mottagning. Ingen tidsbokning krävs. Du skriver till din psykolog när du vill och får svar inom 24 timmar på vardagar. Du kan skriva lite varje dag eller när du känner för det. Ditt rum är alltid öppet.
Kontakten är veckobaserad och för varje vecka betalar du 100kr i patientavgift. Frikort gäller. Gratis fram till året du fyller 20.
Din Psykolog är en landstingsfinansierad terapitjänst med högkostnadsskydd, där vi arbetar via chatt. Alla behandlare på Din Psykolog är legitimerade psykologer och psykoterapeuter.
Webb: dinpsykolog.se
NSPH är ett nätverk av patient-, brukar- och anhörigorganisationer inom det psykiatriska området. Till dem kan du vända dig för att bli hänvisad rätt inom de organisationer som ingår i NSPH och finna den organisation som bäst kan hjälpa beroende på situation och region.
Webb: Nsph.se
SAMS står för SamArbete för Människor i Sorg. I grunden består SAMS av fem föreningar som verkar för ökad kunskap om sorg och sorgereaktioner.
SAMS arbetar för att vi ska bli bättre på att prata om sorg och för att vi bättre ska förstå hur sorg påverkar oss människor. De arbetar för att underlätta för alla som drabbats av sorg vid en närståendes död.
Webb: Samsorg.se